PROPERES ACTIVITATS PREVISTES.


En el mes d'abril no hi haurà caminada, participarem el dia 15 en el Pancaritat a Son Vives, com venim fent els últims anys.

Partida a les 16'00 h. de la Plaça.

Dia 5 de maig, excursió caminada al Caló de Betlem

Partida a les 8’30 h. L’autocar ens deixarà a la urbanització de Betlem. Abans de començar a caminar cap al Calo, podrem berenar, pa i taleca. Després anirem a dinar al Restaurant El Puerto de La Colonia de Sant Pere.

Menú: Picada, Paella Mixta, Postres, aigua i vi i café. Preu 19 €.

Dia 5 de maig, si no venim massa cansats, com cada primer dissabte de mes, farem ball a s'Escola Nova.

Dijous dia 17 de maig, excursió cultural guiada, al Port de Palma. Visitarem el Centre d'Interpretació i Sala de Control del Port, molls comercials, moll de Ponent, Dic de l'Oest i el museu i Faro de Porto Pi. La visita dura aproximadament unes tres hores. Dinar a l'Hotel Horizonte. Partida a les 9'00 h. Preu 20 €.

viernes, septiembre 23, 2011

SA TORRE CEGA

Imatges.El 29 de juliol, a la tarda, ens desplaçàrem a Cala Rajada per visitar els jardins de Sa Torre Cega, també coneguts com els jardins de casa March.
En aquesta finca, adquirida pel matrimoni Joan March- Elionor Servera l'any 1915, existia una antiga torre de vigilància denominada Sa Torre Cega, per ser una de les poques sense contacte visual amb altres talaies de l'època. El proper any, dirigides per l'arquitecte Guillem Reynés, començaren les obres per a la construcció d'una vila d'esbarjo. La casa és de planta quadrada i consta de tres plantes i una torre lateral. L'interior estava distribuït al voltant d'un pati central, en l'exterior una gran terrassa enjardinada envolta l'edifici; és de destacar l'esveltesa i solidesa de les façanes i la llarga escalinata d'accés a l’edifici. En 1930 la casa va sofrir una petita reforma. en els anys 60-70 en passar a ser propietat de D. Bartolomé March Servera, es va tapar el pati i es feren importants modificacions per modernitzar l'interior. És en aquesta època quan neixen els famosos jardins de Sa Torre Cega. D. Bartomeu, que havia heretat de la seva mare la inclinació per l'art i la jardineria, va contractar al paisatgista britànic Russell Page perquè li donés forma a les seves idees, més endavant també varen intervenir en la creació dels jardins el paisatgista Leandro Silva i Gabriel Alomar. Per donar un matís diferent al bellíssim resultat d'uns quants anys de treballs, D. Bartomeu va fer escampar per aquells impressionants espais verds i passadissos, un grapat d'escultures, veritables obres d'art , algunes fetes expressament per a aquesta fi i altres dutes dels seus nombrosos viatges al voltant del món. Idò aquesta meravella va quedar destruïda amb el vendaval de l'onze de novembre del 2001. El 9 d'agost de 2010, després de nou anys de restauració, va ser oficialment reobert amb la presència de SS. MM. els Reis d'Espanya.
Però no va ser fins a l'11 de maig de 2011, quan es va obrir al públic.
En aquesta primera visita no vàrem poder atendre totes les demandes, doncs varen ser molts els socis que volien conèixer aquest renovat racó i solament podíem portar un grup de 45 persones. Així que, el 17 de setembre repetim l'excursió, aprofitant el matí per visitar el mercat de Cala Rajada o visitar el jardí els que no havien tingut ocasió de fer-ho la primera vegada. i després tots plegats anàrem a dinar a Sa Gruta Nova.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.