PROPERES ACTIVITATS PREVISTES.


En el mes d'abril no hi haurà caminada, participarem el dia 15 en el Pancaritat a Son Vives, com venim fent els últims anys.

Partida a les 16'00 h. de la Plaça.

Dia 5 de maig, excursió caminada al Caló de Betlem

Partida a les 8’30 h. L’autocar ens deixarà a la urbanització de Betlem. Abans de començar a caminar cap al Calo, podrem berenar, pa i taleca. Després anirem a dinar al Restaurant El Puerto de La Colonia de Sant Pere.

Menú: Picada, Paella Mixta, Postres, aigua i vi i café. Preu 19 €.

Dia 5 de maig, si no venim massa cansats, com cada primer dissabte de mes, farem ball a s'Escola Nova.

Dijous dia 17 de maig, excursió cultural guiada, al Port de Palma. Visitarem el Centre d'Interpretació i Sala de Control del Port, molls comercials, moll de Ponent, Dic de l'Oest i el museu i Faro de Porto Pi. La visita dura aproximadament unes tres hores. Dinar a l'Hotel Horizonte. Partida a les 9'00 h. Preu 20 €.

viernes, septiembre 23, 2011

FESTES DE LA MARE DE DÈU 2011

Imatges
Quan s'apropa el mes de setembre els llorencins ens preparam per al dia 8 celebrar la festa de la Mare de Déu Trobada. Encara que el patró del poble és Sant Llorenç, al qual dediquam les festes patronals el 10 d'agost; la venerable i venerada Mare de Déu Trobada és...és...és la Mare dels llorencins.
Aquesta tradició o llegenda, aquesta estimació, aquesta veneració per Ella, ens ve de molts segles enrere.
Mosén Joan Font Lliteres, en el seu llibre Petita crònica, publicat en setembre de 2003, diu: Ja en el llunyà segle XVI, els papers freds dels testaments dels habitants de la nostra contrada ens parlen de “deixes” a la Mare de Déu Trobada; volguent dir això que en els anys 1500 estava ben arrelada dins el Nostre Poble, la Tradició de la Trobada de la Mare de Déu; és, així, la nostra, la Tradició escrita més antiga de Mallorca, de totes les trobades de la Mare de Déu.. Des de fa molts anys, l'Associació de persones majors de Sant Llorenç col•laboram amb alguns dels actes organitzats per celebrar aquests dies de festa, crec que és de destacar el sopar de germanor que celebram any rere añy amb els nostres socis; a aquest acte convidam als directius de les associacions de gent gran dels pobles veïns, tenim l'honor de poder comptar amb la presència de la nostra delegada a l'ajuntament Donya María Galmes, i les altres autoritats presidides per l’Il•lustríssim batle Don Mateu Puigros; també és molt gratificant per a la nostra comunitat de socis poder comptar amb la companyia del president de la Federació d'associacions de gent gran de la part forana Don Antoni Niell.
Després del sopar, la nostra presidenta Catalina Pascual, com és habitual va dirigir unes paraules als socis allí reunits i va convidar a posar-se davant del micròfon al president de la Federació, a la nostra delegada i al Sr. batle. Els tres, després de saludar al públic, varen tenir unes paraules d'agraïment per a la nostra presidenta per haver-los convidat i a tota la junta directiva per l'esforç realitzat per poder dur a terme aquests esdeveniments.
Esperam poder seguir comptant amb les ajudes d'algunes entitats bancàries i de l'ajuntament, que ens acompanyin la salut i les forces, i el més important, que els nostres socis segueixin acudint a aquestes reunions de germanor i a tots els esdeveniments que per ells organitzam amb gran plaure i esperam poder fer-ho molts molts anys més.

Les alumnes del curs de manualitats, exposaren durant aquestes festes en la rectoria, els treballs realitzats durant la passada temporada. Valia la pena apuntar-se a contemplar les obres d'art que són capaces de fer amb les seves mans i molt poques eines, aquestes ” nines” de la tercera edat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.