PROPERES ACTIVITATS PREVISTES.


En el mes d'abril no hi haurà caminada, participarem el dia 15 en el Pancaritat a Son Vives, com venim fent els últims anys.

Partida a les 16'00 h. de la Plaça.

Dia 5 de maig, excursió caminada al Caló de Betlem

Partida a les 8’30 h. L’autocar ens deixarà a la urbanització de Betlem. Abans de començar a caminar cap al Calo, podrem berenar, pa i taleca. Després anirem a dinar al Restaurant El Puerto de La Colonia de Sant Pere.

Menú: Picada, Paella Mixta, Postres, aigua i vi i café. Preu 19 €.

Dia 5 de maig, si no venim massa cansats, com cada primer dissabte de mes, farem ball a s'Escola Nova.

Dijous dia 17 de maig, excursió cultural guiada, al Port de Palma. Visitarem el Centre d'Interpretació i Sala de Control del Port, molls comercials, moll de Ponent, Dic de l'Oest i el museu i Faro de Porto Pi. La visita dura aproximadament unes tres hores. Dinar a l'Hotel Horizonte. Partida a les 9'00 h. Preu 20 €.

domingo, diciembre 20, 2009

MATANCES

Imatges

Cuan arriba l’hivern i el fred, arriba el temps de fer matances, i per aixó la gent gran, el 15 de desembre posàrem fil a la agulla i com venim fent ja fa molts d’anys, per no perdre la costum ni la tradició i perquè ens agrada fer-ho, matàrem el porc, be, perdonau, volia dir matàrem els porcs. Foren dos els porcs que matàrem, dos porcarros que entre els dos pesaren mes de quatre-cents cinquanta quilos. encara sort que contàrem com tots els anys, amb un gran nombre de voluntaris, homes i dones que amb la seva desinteressada i sàvia ajuda fan possible dur a terme aquesta dura i alhora delicada tasca de fer una bona sobrassada, botiforrons, quemaiots i també un bon frit per berenar i l’horabaixa unes sopes per xuclar-se es dits. I l’endemà, dia 16, ferem el dinar de matances per a tots els socis, no s’hi apuntaren tots, pero en varen venir molts, érem prop de tres-cents. Contàrem en la presència del Senyor batle D. Mateu Puigrós,la delegada de benestar social Dª Maria Galmés i uns cuans mes regidors i regidores, Don Antoni Niell president de la Federació d’associacions de la Gent Major de la part forana i una representació de les associacions de la gent gran d’alguns pobles vainats nostres. A tots ells les donam les gràcies per haver acceptat la nostra invitació. Per la cara de satisfacció de la gent quan sotien i pel molt que varen menjar, podem deduir que tant l’arros com l’aguiat de pilotes varen sortir “sobresaliente”. Gràcies idó a les cuineres i tots els que en les seves forçes, els seus sebers i molta voluntat es varen embrutar les mans i varen suar la camisa a pesar del fred que va regnar durant tot el dia.
Amb tot i amb aixó, no ens hem oblidar que els autèntics protagonistes, imprescindibles d'aquesta festa, són els porcs, dos porcs grassos que no varen caure del cel, varen ser donats l'u per D. Agustín Rosselló Gomila (en Gostí de ses platges ) i l’altre per Sa Nostra, Caixa de Balears. De part de la presidenta, de tota la directiva i de tots els socis moltes gràcies a ambdós, esperem i desitgem contar amb la vostra ajuda durant molts anys. També donem les gràcies al Excel•lentíssim Ajuntament per cedir-nos aquests dies la cotxeria i a la brigada de serveis per les molèsties que hàgim pogut causar-los. Ara solament queda confiar en el bon treball realitzat i encomanar-nos a Déu perquè els butifarrons surtin bons i la sobrassada no “sa fèrri”. I fins l’any que ve si Déu ho vol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.