PROPERES ACTIVITATS PREVISTES.


En el mes d'abril no hi haurà caminada, participarem el dia 15 en el Pancaritat a Son Vives, com venim fent els últims anys.

Partida a les 16'00 h. de la Plaça.

Dia 5 de maig, excursió caminada al Caló de Betlem

Partida a les 8’30 h. L’autocar ens deixarà a la urbanització de Betlem. Abans de començar a caminar cap al Calo, podrem berenar, pa i taleca. Després anirem a dinar al Restaurant El Puerto de La Colonia de Sant Pere.

Menú: Picada, Paella Mixta, Postres, aigua i vi i café. Preu 19 €.

Dia 5 de maig, si no venim massa cansats, com cada primer dissabte de mes, farem ball a s'Escola Nova.

Dijous dia 17 de maig, excursió cultural guiada, al Port de Palma. Visitarem el Centre d'Interpretació i Sala de Control del Port, molls comercials, moll de Ponent, Dic de l'Oest i el museu i Faro de Porto Pi. La visita dura aproximadament unes tres hores. Dinar a l'Hotel Horizonte. Partida a les 9'00 h. Preu 20 €.

lunes, diciembre 07, 2009

De Son Real a Son Serra





Imatges
El 24 d’octubre la gent gran caminadora es va posar en marxa altre vegada per estirar un poc les cames i coneixer noves contrades. En aquesta ocasió, el nostre passejar començar a les cases de Son Real (Santa Margalida), des d’allí ens dirigim cap a la vorera de la mar, on es troba la necròpolis o cementiri dels Fenicis, que és
un conjunt de 110 tombes de caràcter monumental, utilitzades des de l’edat del ferro fins a l’època romana, que ocupen una superfície de 800 metres quadrats on es van localitzar les restes de 300 persones. Les tombes tenen formes quadrades, circulars, rectangulars i forma de ferradura. Semblen reproduir en petita escala els talayots, les construccions més importants de la prehistòria de Mallorca. Des d'allí es pot contemplar l'illot dels Porros, situat enfront de la necròpoli, a 100 m. de la costa, amb una superfície de 3050 m. quadrats, alberga unes poques tombes individuals i tres grans tombes comunitàries, en les quals els cossos eren inhumats i incinerats, allí van ser 269 els esquelets de persones trobats. Després d'aquestes fúnebres però interessants i educatives contemplacions, vam posar rumb sud-est, per la vora del mar per a arribar després d'una calorosa i pesada caminada per la sorra, a Son Serra de Marina. Asseguts a l'ombra contemplant les barques del moll, us asseguro que el dinar va ser molt bo, i havent dinat i descansat una estoneta vam anar a prendre el cafè a la Colònia de Sant Pere, gairebé tots ho van fer en autocar, solament uns pocs es van atrevir ha fer la travessia a peu. Com sempre, despres d’una caminada, tornam a casa cansats, pero satisfets i amb ganes de tornar-hi.
Toni Nadal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.