PROPERES ACTIVITATS PREVISTES.


En el mes d'abril no hi haurà caminada, participarem el dia 15 en el Pancaritat a Son Vives, com venim fent els últims anys.

Partida a les 16'00 h. de la Plaça.

Dia 5 de maig, excursió caminada al Caló de Betlem

Partida a les 8’30 h. L’autocar ens deixarà a la urbanització de Betlem. Abans de començar a caminar cap al Calo, podrem berenar, pa i taleca. Després anirem a dinar al Restaurant El Puerto de La Colonia de Sant Pere.

Menú: Picada, Paella Mixta, Postres, aigua i vi i café. Preu 19 €.

Dia 5 de maig, si no venim massa cansats, com cada primer dissabte de mes, farem ball a s'Escola Nova.

Dijous dia 17 de maig, excursió cultural guiada, al Port de Palma. Visitarem el Centre d'Interpretació i Sala de Control del Port, molls comercials, moll de Ponent, Dic de l'Oest i el museu i Faro de Porto Pi. La visita dura aproximadament unes tres hores. Dinar a l'Hotel Horizonte. Partida a les 9'00 h. Preu 20 €.

lunes, diciembre 07, 2009

Les Verges

Les Verges
Segons la tradició, a mitjan segle V -al final de l’Imperi Romà-, Úrsula i les seves companyes partiren en pelegrinatge de Bretanya cap a Roma. El seu viatge de tornada fou interromput prop de Colònia (Alemanya) per les tropes bàrbares -possiblement els hunnes-, i els soldats martiritzaren les donzelles. Potser només eren onze, encapçalades per Úrsula; però la tradició, creada per alguna confusió en la lectura del primer document sobre el tema, “Dei et Sanctas Mariae ac ipsarum XI m virginum”, en multiplica el nombre i parla de les Onze mil Verges de Colònia .Una tradició ancestral estesa per Mallorca marca que durant la nit o revetla de la festa els joves fan serenates a les al•lotes fadrines, i a canvi reben vi dolç i bunyols. Avui, Acompanyats o no de dolces nits de ronda, els bunyols són els protagonistes gastronòmics de la festa.
Nosaltres, els de la tercera edat, ja no estem per a anar ha cantar serenates, però si, amb totes les nostres forces intentarem mantenir la dolça tradició dels bunyols. Per aquesta raó any rere any quan arriba el 21 d'octubre fem en la plaça, la bunyolada de les Verges. Aquest any ha pesar que el temps no convidava ha sortir de casa, hem repartit prop de dues-centes racions de bunyols, acompanyats de sucre i mel per a mullar-los, i ens agradaria que el pròxim any siguem més, molts més. Per a animar aquesta vetllada contarem amb la col·laboració desinteressada de: N'Andreu i na Bel, monitors de ball de saló, que van actuar de punxa discos y animadors. Moltes gracies a tots els que ajudau a fer posible que aquestes tradicions no es perdin.
Toni Nadal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.